2 Mayıs, 2024
Banner Top

Pembe güllerle dolu bir bahçenin masalsı havasını başka hangi çiçekle elde edebilirsiniz ki? Güller güneş seven, ilaçlama, budama isteyen, kışın soğuktan korunması gereken çiçeklerdir. Eğer bu işin altından kalkabilirim diyorsanız bu zahmetin karşılığını kat be kat alabilirsiniz.

Günde en az 5-6 saat güneş ışığı alabilen bahçeler yıldız çiçeği yetiştirmek için uygundur. Pek çok farklı türü vardır ama fotoğraftaki gibi irice çiçekler açan katmerli yıldız çiçekleri bahçenizin gözdeleri haline gelebilir. Kışın soğuklar başladığında bu bitkinin iyi korunması gerekir.

Petunya bakımı kolay bitkiler arasında sayılabilir. Güneşi de suyu da sever ama ikisinin de yokluğuna dayanıklıdır. Sarmaşık gibi yayılan pembe petunyalarla bahçe ve verandalarda oldukça güzel düzenlemeler yapılabilir.

Şehirlerde en çok rastladığımız çiçeklerden biri de sardunyalardır. Balkon ve pencere kenarlarından rengarenk sarkan bu çiçekleri saksıda ya da bahçe toprağında yetiştirmek mümkündür. bakımı kolay bir bitkidir. Kışın dondan iyi korunursa bahar aylarıyla birlikte çiçek açar ve kışa kadar çiçekli kalabilir.

Banner Content