2 Mayıs, 2024
Banner Top

Genç ve güzel görünmenin sırrı, cildimize iyi bakmaktan geçiyor. Güzel ve bakımlı bir cilt içinse temizlik şart. Doğru bir uygulama ve başarılı bir ürünle hayallerimizdeki cilde sahip olabiliriz. Fakat hepimiz cildimize iyi bakmaya ve elimizden geleni yapmaya çalışmamıza rağmen bazı yanlışlar yapıyoruz.

Cildi fazla yıkamak

Cildinizin bir yağ dengesi var. Eğer siz her aklınıza geldiğinde cilt temizliğine girişiyorsanız, bu doğal dengeyi bozabilirsiniz. Fazla temizlenen cilt tahriş olabilir, yağ dengesi bozulduğundan sorunlu bir görüntü oluşturabilir. Gerekli olmadığı sürece cildinizi temizleme ürünlerine boğmayın. 

Aşırı peeling yapmak

Hepimizin bildiği gibi peeling cildin üzerindeki ölü deriyi soymaya yarayan bir yöntem. İster yüz kesesi yapın ister özel peeling kremleri kullanın, bu işlem cildinizin temizlenmesi ve gözeneklerin açılması bakımından oldukça önemli. Fakat fazla miktarda yapılan peeling işlemi ciltte yarardan çok zarara neden olur. Haftada 2 kezden fazla yapılmaması gerekir. 

İyice durulamamak

Cildinizi temizlemek için kullandığınız ürünleri yeteri kadar durulamadığınız taktirde gözeneklerinizi tıkar ve cildinize zarar verebilirsiniz. Yüzünüzü yıkarken durulamak için ayıracağınız fazladan birkaç saniye, yüz yıkama rutininizi oldukça verimli bir hale getirebilir. Alın çizgisi, çene altı ve yanak kenarları gibi ulaşılması güç yerleri duruladığınızdan da emin olun. 

Fazla sıcak su kullanmak

Gözeneklerinizin açılması için yüzünüzü sıcak suyla yıkıyorsanız, nerede yanlış yaptığınızı bulduk demektir! Aşırı sıcak su doğal yağ dengesini bozarak cildinize zarar verebilir. Cildinizin kurumasını ya da diğer semptomların oluşmasını engellemek istiyorsanız, yüzünüzü yıkarken ılık su kullanmaya özen gösterin. 

Havluyla silmek

Yüzünüzü yıkadıktan sonra havluyla kurulama işlemine fazla dikkat etmiyor olabilirsiniz. Hepimiz bu noktada aynı hatayı yapıyoruz. Islak cildimizi bir an önce kurulamak için havluyla ovuşturuyoruz. Cildimiz maalesef bu hareket sonrasında zarar görüyor. Cilt elastikiyetini tehlikeye atan bu alışkanlık yerine, havluyu yavaş hareketlerle cildinize dokundurarak kurulama işlemini yapın. 

Nemlendirici sürmek için beklemek

Cildi temizledikten sonra pürüzsüz haliyle beklemenin ve biraz nefes alması için ona zaman tanımanın iyi bir fikir olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Fakat yanılıyorsunuz. Cildin nem emilimini maksimize etmek için yüzünüzü temizler temizlemez kreminizi sürün. Cildiniz tamamen kuruduğunda sürdüğünüz nemlendiricinin nüfuz etmesi zorlaşacak ve cildinizde yağlı bir his bırakacak. 

Yanlış ürünlere yatırım yapmak

İyi bir temizliğin birinci kuralı iyi bir temizleyiciye sahip olmak. Başarılı bir temizleyici ürün, cildinizdeki kir, yağ ve makyaj kalıntılarını tamamen temizlemeli. Fakat bunları yaparken cildin doğal dengesini bozmamalı, gerekli olan doğal yağları cildinizden uzaklaştırmamalı ve cilt tipinize uygun olmalı.

Banner Content