2 Mayıs, 2024
Banner Top

Cildimiz, en büyük organımızdır. Onunla birlikte doğar ve yaşlanırız. Cilt, bizimle yaşlanan ve değişen bir yapıya sahiptir. Cilt altındaki hücreler sürekli kendilerini yenileyerek, canlı kalmasını sağlar. Otuzlu yaşların başına geldiğimizde, kolojen dokumuz yavaşlar ve cildimizde sarkmalar, buruşmalar olmaya başlar. Bu nedenle, bu yaşlardan itibaren cildimizi takviyelemek gereklidir.

Milyar dolarlık bir endüstri olan güzellik piyasasında yüzlerce, binlerce ürün piyasaya sürülmektedir. Laboratuar ortamında, klinik çalışmalar ile üretilen bu ürünleri ne yazık ki hepimiz fiyatları yüzünden kullanamıyoruz. Peki, bu ürünleri kendimiz yapabilir miyiz? Veya evde ucuz çözümler ile cilt bakımı yapılabilir mi?

Hemen hemen her markette satılan, peeling ürünleri ile ayda bir defa cilt temizliği yapabilirsiniz. Cilt uzun süre temizlenmeyince, gözenekler kir ve yağ ile kaplanır, nefes alamaz bir hale gelir. Böylece, cansız ve soluk bir görünümünüz olmaktadır. Peeling, cilt yüzeyini içindeki tanecikler ile hafifçe soyar ve ölü derilerden arındırır. Bu nedenle, ayda hiç olmazsa bir kez kullanmak çok fayda sağlayacaktır. Cildinizde pek çok leke varsa, salatalığı düşünmenizi öneririz. Çok eski zamanlardan bu yana kullanılan bu bitki ile cilt lekeleri üzerine her gün bir kez masaj yaparsanız, lekelerin açıldığını göreceksiniz. Aynı zamanda, besleyici özelliği olan salatalığı kullanmadan önce 1 gün dışarıda tutulmalıdır.

BALLI MASKE

2 kaşık beyaz kil, 1 kaşık bal, 1 kaşık soya yağı, 1 kaşık ezilmiş yaban mersini hepsini bir kap içinde karıştırın, cildinizi ılık su ile yıkayın ve hafif nemli iken maske olarak yüzünüze sürün. Yarım saat sonra sıcak su ile yıkayın. Kullanımı ve hazırlanması kolay olan bu maske sayesinde, cildinizde hızlı bir toparlanma olacağını fark edeceksiniz. Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Banner Content

FOLLOW US

GOOGLE PLUS

PINTEREST

FLICKR

INSTAGRAM

Reklam

img advertisement