2 Mayıs, 2024
Banner Top

Özellikle kadınlarda “ilk gece korkusu” olarak bilinen ilk cinsel ilişki öncesindeki gerginlik ve strese neden olmakta ve bu durum da mutlu cinsel birleşmeyi imkansız hale getirmektedir. Stres faktörünün ağır bastığı durumlarda kadınlarda hormonal aktivasyonda gerçekleşmediği için vajinal kuruluk oluşmakta ve cinsel birleşme daha da ağrılı hal almaktadır. Çiftlerin kendilerini rahat hissetmedikleri bir ortamda yaşanan böyle bir cinsel ilişki fiziksel ve ruhsal bazı sorunlara neden olabilmektedir.

 

Bu psikolojik baskı altında, stres altında yaşanan ilk cinsel ilişkinin başarısız olması, utanılacak bir durum değildir. Aile kuracak çiftlerin mutluluğu ve sağlığı için evlilik öncesi dönemde jinekoloji uzmanına başvurmaları ve doğru bilgilere ulaşması ilk gece stresini azaltmada önemli rol oynayacaktır. Evlilik öncesi muayenede çiftin cinsellik üzerine alacağı eğitim ile genital organların tanınması ve kızlık zarının yapısı hakkında bilgi alınması rahatlatıcı bir etken olacaktır. Bazı durumlarda jinekoloji uzmanları tarafından verilen cinsel birleşmeye yardımcı maddelerin kullanılması önerilebilinir.

 

Çiftlerin ilk cinsel ilişkilerinde erkek daha fazla sorumluluk taşımaktadır. Kadının erkek tarafından zorlanmadan ilişkiye hazırlanması cinsel birlikteliği kolaylaştırır. İlk cinsel ilişki sırasında ağrı olmaması için erkek sabırlı ve nazk davranmalıdır. Kızlık zarı hakkında önyargıları azaltmak için erkeğin de bu konuda bilgi alması önemlidir. Erkek, ilişki sırasında kanama olmamasının kadının bakire olmadığı anlamına gelmeyeceğini bilmeli ve gerçeği doktor muayenesi ile öğrenmeden herhangi bir suçlamada bulunmamalıdır.

Banner Content