Devir, demonte halde alınan mobilyanın bile evde monte edilmesi devri olduğuna göre kendi kendine masaj yapmayı öğrenmenin de bir sakıncası yok. Hadi, zaman kaybetmeden işe koyulalım. Bu işi nasıl yapabileceğimizi işin uzmanlarından öğrenelim. Ne de olsa iyi bir masaj kas spazmlarını azaltır, esnekliği artırır. Vücudumuz da bu kadar ilgiyi hak ediyor doğrusu!
1 Kaslarınızı ısıtın
Boyun ve omuz kaslarınız üzerinde çalışmaya başlamadan önce sıcak ya da ılık bir bezi kaslarınızı gevşetmek için boynunuza sarın. Kasları ısıtmak, masajın etkisini artırdığı gibi etki süresini de uzatır.
2 Masaj aletleri kullanın
Tenis, golf topu gibi spor mağazalarında bulabileceğiniz çeşitli küçük toplarla ya da özel olarak masaj için üretilmiş topları kullanarak parmaklarınıza ve ellerinize baskı yapmadan masaj yapmayı deneyebilirsiniz.
3 Acı yoksa kazanmak da yok mottosunu unutun
Vücudunuzun uyarısına kulak asın ve ağrıyan noktalara masaj uygulamayın. Aynı zamanda varisli, fibromiyaljik (inatçı adale ağrılı) bölgelere ya da diğer kas ve sinir sistemi rahatsızlıklarının olduğu alanlara masaj yapmaktan kaçının. Bunun için lisanslı masaj terapistine başvurun.
4 Kendi kendine baş ve boyun masajı
Boyun masajı için, başınız ve omuzlarınız arasındaki bölgeyi ellerinizle sıkın ve serbest bırakın. Ya da tek bir parmağınızı ağrıyan noktanın üzerinde bastırın ve böyle 20-30 saniye kadar bekletin, sonra parmağınızı çekin. Kasınız gevşeyene kadar işlemi tekrarlayın.
5 Kürek kemikleri arasına masaj
Bir tenis topunu duvarla sırtınız arasına koyup, kürek kemikleriniz arasında topu hareket ettirecek şekilde duvara yaslanın. İki tenis topunu bir çorabın içine koyarak da bu masajı sırtınıza uygulayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken dizlerinizi kırıp düzelterek vücudunuzu hareket ettirmek ve topların sırtınızdaki tüm kaslara ulaştığından emin olmak. Tabii eğer yerde poponuz havada kalacak şekilde sırt masajı uygulayabilirseniz de size yararı olacaktır.