2 Mayıs, 2024
Banner Top

Tek bir operasyonla 3 estetik işlemin gerçekleştirildiği geri dönüşüm estetiğini Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan anlattı.

– Bir operasyonla üç işlem nasıl gerçekleştiriliyor?

Geri dönüşüm estetiği, göz altı torbasında biriken yağları çıkarmadan, zayıflayan elmacık bölgesini belirginleştirme ve orta yüz ile alt göz kapağı arasında derinleşen gözyaşı oluklarını ortadan kaldırma operasyonu. Yani üçü bir arada estetik işlemi. Kişi böylece 10 yaş daha genç bir görünüme kavuşuyor.

– Klasik cerrahi yöntemlere göre avantajları neler?

Hastanın göz altı torbaları ve silik, zayıf bir elmacık bölgesi varsa göz altı torbalarında klasik yöntemlerle arzu edilen sonucu almak çok zor. Bunun nedeni, zayıflayan elmacıktaki doku yetersizliği. Üçü bir arada operasyonuyla bu sorunu kolayca aşmak mümkün. Göz çevresi estetiği sorunu olan 100 kişiden 10’nun elmacık bölgesi düzleşmiştir. Bu yöntem, kişinin kendi dokusu kullanılarak gerçekleştiriliyor. Elmacık bölgesine ayrıca protez konulmasına ve ikinci bir kesiye gerek kalmıyor. Göz altındaki sarkmış deri klasik yöntemlerdeki gibi çıkarılmıyor, gergin hale getiriliyor. Üç operasyon tek bir işlemde gerçekleştiriliyor. Hasta ertesi gün güneş gözlüğü kullanarak günlük yaşamına dönebiliyor.

Üçü bir arada

1. Alt göz kapağının iç kısmından ya da alt kirpik dibinden açılan kesiden lazer ile girerek torbalanmaya neden olan yağ dokusunu serbestleştirerek göz yaşı oluklarına ve elmacık bölgesine yayılıyor.

2. Derinleşen ve belirginleşen gözyaşı olukları ortadan kaldırılırken elmacık bölgesi belirginleştirilip yükseltiliyor.

3. Göz altı torbaları ortadan kaldırılarak gevşeyen deri çıkarılmadan gerginleştiriliyor.

Banner Content