2 Mayıs, 2024
Banner Top

Genişliği ya da ne amaçla kullanacağınız bir yana, bir balkonu balkon yapacak olan bitkilerdir. İrili ufaklı saksıları balkonu çevreleyecek şekilde yerleştirebilirsiniz. Saksı askılıkları sayesinde artık çiçeklerinizi yer kaplamayacak şekilde balkon korkuluklarına asmanız da mümkün.

Kış aylarında bu ayrıntı dikkatinizi çekmeyebilir ama güneş iyice yüzünü göstermeye başladıktan sonra balkonda eğer gölgelik yoksa, gündüz saatlerinde balkonda oturmak zorlaşacaktır. Balkonun yapısına uygun biçimde bir gölgelik taktırmayı düşünebilirsiniz.

Balkon dekorasyon örnekleri içerisinde en sıcak ve en rahat görünen örnekler genellikle balkon sedirleri kullanılan düzenlemeler gibi geliyor bana. Elbette üstü kapalı bir balkon değilse yağışlı havalarda minder ve yastıkları kaldırmak gerekecektir. Bol yağışlı bölgelerde pratik olmayabilir.

İstanbul gibi yılın çoğu ayında yağış alan şehirlerde kolay taşınabilen, katlanabilen balkon mobilyalarını tercih etmek işinizi kolaylaştırabilir.

Bu örneği çok sevdim çünkü çok basit ama yine de çoğu balkondan daha sevimli ve şık bir hali var. Saksılar, dekoratif heykeller ve rahat bir koltuk ile çok güzel bir köşe hazırlanmış. Balkon dekorasyonuna işte bu açıdan yaklaşmalı. Temel öğeleri, birbirine uyumlu malzemeleri kullanarak bir araya getirip kafa dinleyecek bir alan açmak başlıca hedefiniz olabilir.

Burada oldukça geniş bir balkon örneği görüyorsunuz. Yine de yemek masası koymak yerine sadece manzaranın tadını çıkartacak şekilde düzenlenmiş. Rahat bir şezlong ve puflar sabah kahvesini keyifle içmek için yeter de artar bile.

Söylediklerimizin tümünü özetleyen bu sevimli balkonda iki tane şık koltuk ve ağaç gövdesi formundaki sehpa yeşil bitkiler ve sardunyalarla çevrelenmiş. Burada oturup saatlerce sohbet edilebilir.

Balkona mutlaka masa sığdırmalıyım diye düşünüp, huzur verici bir mekanı sıkışık ve rahatsız bir yere dönüştürmemek daha iyidir. Bazı balkonlar sadece ayaklarınızı uzatıp biraz nefes almak için çok daha uygundur.

Banner Content