2 Mayıs, 2024
Banner Top

Mimik hareketlerine bağlı çizgilenmeler, zamanla oluşan koyu mor halkalar, göz altında bulunan yüze dolgunluk ve gençlik veren yağın yerçekimi ile aşağıya kaymasıyla oluşan boşalmalar, yüzü yorgun ve yaşlı gösteren detaylar. Yüzün görünümünde son derece önemli olan göz çevresinin bakımı da tabii ki özel olmalı. Göz çevresinde yıllardır uygulanan klasikleşmiş ve ‘blefaroplasti’ olarak adlandırılan kapak germe operasyonları daha ileri yaşlarda ve ağır sorunlarda uygulanıyor. Detayları Or.Dr. Esin Aksungur anlattı…

Tedaviye başlamadan öncelikle göz çevresindeki sorun tespit edilmeli. En sık karşılaşılan problem göz altından burun kenarına doğru olusan derin çizgiler. Özellikle göz altında oluşan boşalma hem göz altı çizgisini derinleştiriyor, hem de yorgun ve uykusuz bir ifade yaratıyor. Göz çevresinde oluşan renk değişimleri de buna eklenince yorgun ve hastalıklı bir görünümün oluşması kaçınılmaz hale geliyor.

DOLGUN GÖZ ALTI OLMASI GENÇ GÖSTERİYOR

Yüzde göz altında özel bir yağ dokusu bulunuyor ve bu doku yüzde elmacık kemikleri ile beraber orta yüz bölgesinin konveksitesini yaratıyor. Kadın yüzünü genç ve çekici kılan en önemli noktalar belirgin elmacık kemikleri ile göz altındaki dolgunluktur. Göz altı bölgesi cildinin çok ince ve hassas olması sebebiyle bu bölgede oluşan kırışıklıklar ve çökmeler uzun bir süre dolgular ile çözümlenemedi. Bu bölgeye uygulanan ilk dolgular kendini çok belli eden, kötü sonuçlar yarattı.

Cerrahi operasyon tercih etmeyen genç hastaları tedavide elde etkili bir silah yoktu. Son dönemde oldukça yumuşak ve göz altı bölgesine de uygulanabilen dolgular üretildi. Bu dolgular göz altındaki çizgilerde başarılı sonuçlar yaratarak bu bölgede ki sorunların çoğuna çözüm yarattı.

HYALÜRONİK ASİT BAŞARI SAĞLIYOR

Işık dolgusu olarak da bilinen bu ürünler oldukça kısa sürede uygulanıyor ve sonucu anında gözlemlemek mümkün oluyor. Göz altındaki çizgilerin yanı sıra orta yüz bölgesi olarak bilinen alandaki boşalmalar için de ışık dolgusu uygulamaları başarı sağlıyor. Normalde tüm dolgu maddeleri vücudumuzda zaten bulunan hyalüronik asitten üretiliyor. Bu nedenle alerjik reaksiyon yapmıyor fakat doğal oldukları icin de zamanla eriyor.

Göz altına yapılan uygulamalarda yumuşak bir dolgu maddesi kullanmak önemli çünkü bu alandaki cilt çok incedir ve sert maddeleri hemen gösterir. Işık dolgusu teknolojik olarak ince dokular için geliştirilmiş özel bir dolgudur. Hem yumuşak (çünkü diğer yumuşak dolgular 3-4 ay içinde erir) hem de uzun süre dayanıklılık bu dolguda önemli bir özelliktir. Yeni nesil ışık dolgularının içlerinde çeşitli aminoasitler antioksidanlar, çinko bakır gibi mineraller bulunmaktadır. Bu mineraller sayesinde dolgular göz çevresi bakımı da yaparlar. Uzun dönemde bu alandaki cildin gençleşmesi kolajen sentezinin artışı gibi etkileri de vardır.

Banner Content