2 Mayıs, 2024
Banner Top

Opr. Dr. Nazmi Bayçın kol germe ameliyatlarının neden ihtiyaç olduğu ile ilgili olarak,havaların ısınması ile birlikte kolsuz kıyafetler bayanlar tarafından daha fazla tercih edilmeye başlanıyor. Böyle zamanlarda kolsuz elbise ve kıyafetleri kollarınızdaki sarkmalardan dolayı giymekten kaçınıyorsanız kol germe ameliyatı tam bu noktada yardımınıza yetişiyor. Ağırlıklı olarak sık kilo alımı ve kaybı sonrasında ortaya çıkan koldaki sarkmalar yaşın da ilerlemesi ile daha da belirgin bir hal alıyor. Bu durum ise estetik olarak kadınların kollarının görünümünde ciddi olumsuz bir etki meydana getiriyor. Özellikle kolsuz yazlık kıyafetler giyildiğinde hareket ettirince kollarınız hafifçe yukarı kalksa bile oldukça rahatsız edici bir görüntü ortaya çıkabiliyor. Bu problemi ortadan kaldırmak için ise ‘brakioplasti’ olarak da adlandırılan kol germe ameliyatı bu noktada kalıcı ve ciddi anlamda tatmin sağlayan sonuçlar ortaya çıkarıyor açıklamasını yaptı.

KOL ESTETİĞİ İÇİN 2 YÖNTEM KULLANILIR
Dr. Bayçın kol estetiği alanında yapılan uygulamalar için ise kol estetiği yönünden yapılan uygulamalarda iki tür operasyon gerçekleştirilmektedir. Bunlardan biri liposuction ile yağ alma diğer ise kol germe ameliyatı’dır. Eğer kolda deride bir sarkma yoksa ve sadece bir yağlanma mevcutsa bu durumda liposuction ile yağ aldırma operasyonu uygulanır. Ancak kolda deride bir genişleme ve sarkma meydana gelmişse bu durumda derinin fazlası alınarak bir germe işlemi uygulanmalıdır. Bu durumda da deri germe ameliyatı yapılmalıdır. Kol germe ameliyatı sırasında derinin fazla olan kısmı kesilerek çıkarıldığı için ameliyat yapılan çizgide silik bir yara izi kalır dedi.

AMELİYAT VE SONRASI
Estetik kol germe ameliyatı ve sonrasındaki iyileşme dönemi hakkında da Opr. Dr. Nazmi Bayçın, şu bilgileri verdi: Kol germe ameliyatları genel anestezi gerektiren operasyonlardır. Bu nedenle de uygun donanımların bulunduğu bir hastane ortamında gerçekleştirilmelidir. Ameliyat sonrasında hasta isterse aynı gün isterse de bir gün dinlendikten sonra hastaneden çıkabilir. Gerçekleştirilen operasyondan sonra kollarda bandajlar olacaktır. Bu bandajların 7 ile 10 gün arası bir süre kolunuzda kalmasında ciddi anlamda yarar mevcuttur. Ameliyat sonrasında doğal olarak kollarınızda bir ağrı olacaktır. Ancak bu ağrı sizi çok rahatsız edecek düzeyde olmayacaktır. Alınacak ağrı kesici ilaçlar ile kolaylıkla dindirilebilecek seviyede olacaktır.

Ameliyattan sonra 2 ya da 3 gün geçince bandajlarınızı açıp banyo yapabilirsiniz. Tabii banyodan sonra bandajlarınızı tekrar sarmanız gerekecektir. Ameliyatı ben estetik sırasında ben gizli dikişlerle yapıyorum. Bunlar da kendi kendine eridikleri için sonrasında bir işlem gerektirmeden kayboluyorlar. Bu sayede insanlar dikiş aldırmak gibi bir sıkıntıyı da yaşamıyorlar. Ameliyat sonrasında kollarınızdaki ağrıların tamamen geçip iyice rahatlamanız 1 haftayı bulabilir. Tabii biraz kısıtlı da olsa günlük hayatınıza dönmeniz ya da uçak yolculuğu yapabilmeniz için 2 – 3 gün geçmesi yeterli olacaktır. Gerçekleştirilecek kol germe ameliyatı ile yazlar sizin için sıkıcı zamanlar olmaktan çıkacak istediğiniz kıyafeti giymeye başlayacaksınız. Bu da büyük bir rahatlama yaratacaktır.\”

Banner Content