2 Mayıs, 2024
Banner Top

Eğer bir Spa salonunu ziyaret etmişliğiniz varsa mekanın ve tüm uygulamanın rahatlatıcı etkisini siz de biliyorsunuz demektir. Bu etkiyi evinize, daha doğrusu banyonuza taşımak ister misiniz?

Eğer bir Spa salonunu ziyaret etmişliğiniz varsa mekanın ve tüm uygulamanın rahatlatıcı etkisini siz de biliyorsunuz demektir. Bu etkiyi evinize, daha doğrusu banyonuza taşımak ister misiniz? Bu makalemizde

Spa tarzı bir banyoda pastel tonlarda, açık renklerin kullanılması önemlidir. Renklerin insanlar üzerindeki etkileri incelendiğinde canlı ve parlak renklerin bir süre sonra negatif bir etki ve stres yarattığı gözlemlenmiştir. Bu nedenle Spa tarzı bir banyo duvarı mor değil beyaz, pastel mavi, yeşil ya da krem rengi benzeri açık ya da nötr tonlar arasından seçilmelidir. Banyonun sakinlik, ferahlık, sadelik gibi sözcükleri çağrıştırması sadece spa tarzında değil aslında her banyoda önemlidir.

Koyu renkler geniş banyolarda tercih edilmelidir. Koyu kahverengi, gri ve koyu bej tonları spa tarzı bir banyoya daha uygun olacaktır.

Rahatlamak ve stres atmak söz konusuysa üzerinde durulacak bir diğer ayrıntı havlular olacaktır. Eskimiş, ince havlulardan kurtulun. Yumuşak ve büyük havluları banyoya yerleştirin. Banyonuzda seçtiğiniz renklere uygun tonlarda satın alacağınız havluları aksesuar olarak görünür bir şekilde sergileyebilirsiniz.

Yukarıdaki banyo dolabı banyonun tüm dağınıklığını toplayacak, kullanışlı bir model. Dolabın açık rafları ise banyoya tarz katıyor ve bembeyaz havlular adeta sadeliği, arınmayı temsil ediyor.

Dekorasyonda geniş yüzeylerde yeşil renk kullanmadıysanız bile yeşili banyoya katmanın bir yolunu bulmalısınız. Havlu, banyo aksesuarları hatta bitkiler bu konuda işinize yarayabilir.

Süslemeli banyo dolapları yerine ahşap ve sade çizgileri olan, modern banyo dolaplarını tercih etmelisiniz. Spa tarzı bir banyoda aksesuar  minimum düzeyde yer almalıdır. Banyonun sürekli toplu durmasını sağlamak için banyodaki eşyaları mutlaka dolap içlerine yerleştirin. Banyoda durması gerekmeyen fazlalıklar için evin diğer odalarında yer açmaya çalışın.

Doğal taşlar, cam aksesuarlar, deniz kabukları ve mumlar spa tarzı bir banyoya uygun aksesuarlardır. Aşırıya kaçmadan bu tip hafif görünümlü, ışıltısı ve doğallığıyla ön plana çıkan aksesuarları banyoya dağıtabilirsiniz. Banyoda zaman zaman kokulu mumlar yakarak banyonun rahatlatıcı etkisini artırmak ve burada hijyen duygusunu güzel kokularla öne çıkarmak isteyebilirsiniz.

Doğallığı ön plana çıkarmaktan söz edince, taş duvarları olan bir banyo ile spa tarzını uygulamak çok kolaydır. Doğal taş duvarlar epey maliyetli olabilir ancak artık taş görünümlü duvar kaplamalarıyla oldukça hesaplı bir şekilde yukarıdaki gibi bir görünüm elde etmek mümkün. Banyolara çok yakışan, doğayı eve taşıyan ve dinginlik veren bir duvar dekorasyonu olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Banner Content