2 Mayıs, 2024
Banner Top

Ancak tüm bu estetik cerrahileri içinde belki de en masum olanı vajinal estetiktir. Vajinal estetik cerrahisi sadece kozmetik beklentiler nedeni ile uygulanabilmenin yanı sıra fonksiyonel kazanımlarda sağlamaktadır.

Özellikle tekrarlayan ve güç gerçekleşen doğumlar sonrası, ilerleyen yıllarda yaşlanma ile birlikte rahim, idrar torbası ve bağırsakların vajina içine doğru sarkmaları çok sık görülmektedir. Bu durumların varlığında hasta için idrar kaçırma, kasık ağrısı gibi şikayetler, kozmetik beklentilerin önüne geçmektedir.

 

Vajinal sarkmaların neden olduğu durumlar dışında geçirilmiş normal doğumlar sonrası oluşan dikiş izleri de hem kozmetik sorunlara hem de cinsel fonksiyon bozukluklarına neden olabilmektedir. Vajina girişinde oluşan Bartolin kisti gibi hastalıklarda da yapılan cerrahiler sonrası da, doğum dikişlerinin iyileşmesi sırasında oluşan “fibrotik” dokular vajina girişinde görünüm bozukluğuna ve cinsel ilişki sırasında cinsel haz kaybına neden olabilmektedir. Kliniklerimizde tüm bu durumlarda olduğu gibi fonksiyonel beklentilerle uygulanan “vajinal rekonstrüksiyon” adı verilen “yeniden yapılandırma”  prosedürleri başarı ile uygulanmaktadır.

 

Ayrıca bazen kadınlar sadece kozmetik beklentilerle vajinal estetik için başvurabilmektedirler. Özellikle vajina girişinde bulunan küçük dudakların (labia minor) normalden geniş ve sarkık olması nedeni ile oluşan görünüm kadınlar rahatsız edebilmektedir. Küçük dudaklar (iç dudak olarak da adlandırılmaktadır) normalden uzun olmasından huzursuz olan kadınlar cinsel hayatlarında psikolojik olarak olumsuz etkilenebilmektedirler. Hatta bu estetik bozukluk bazen kadınların dar pantolon, bikini, mayo gibi bazı giysilerde fark edilebilir görüntülere yol açabilmektedir. Cinsel ve sosyal hayatta kadının özgüveninin kaybolmasına neden olabilen bu durum basit bir cerrahi işlem ile düzeltilebilmektedir.

 

Labioplasti operasyonu nedir?

Doğuştan gelebiln ya da ergenlik yıllarında ortaya çıkabilen, vajina girişindeki küçük (iç) dudakların uzayan, sarkan ve düzensizleşen görüntüsünün cerrahi olarak düzeltilmesidir. Bazı hastalarda ise “labial asimetri” olarak tanımlanan, bir küçük (iç) dudağın diğerine göre daha uzun veya faklı yapıda olması nedeni ile de labioplasti cerrahisi uygulanabilmektedir. Labioplasti son yıllarda cinsel estetik operasyonları arasında en çok talep gören ve yer alan operasyonlar arasındadır.

 

Labioplasti cerrahisi genel veya lokal anestezi ile yapılabilmektedir. Yaklaşık 30 dakika süren operasyonda uzamış, düzensiz, sarkık ve geniş görünümde olan küçük (iç) dudaklar düzeltilmekte, sonrasında da estetik dikişler ile doku bütünlüğü sağlanılmaktadır. Ayrıca cilt üzerinde kahverengi veya siyah renk değişimleri de varsa cerrahi sırasında bu alanlarda çıkarılarak işlem tamamlanmaktadır.
Kızlık zarı (hymen) ve vajinanın dış kısmında kalan küçük (iç) dudakların cerrahisi sırasında bekaret bozulması ya da gelecekte cinsel ilişki sırasında ağrı yaşanma riski yoktur. Operasyon sonrası birkaç saat dinlendirilen hasta aynı gün sosyal ve iş hayatına dönebilmektedir.

Banner Content