2 Mayıs, 2024
Banner Top

Nötr renklerin kullanıldığı, desen ve renk oyunlarına fazla yer verilmeyen, az aksesuarın kullanıldığı dekorasyonlar sadedir. Öte yandan çoğu kişi bu sadelik sonucu ortaya sıkıcı bir görüntü çıkmasından korkar. Oysa sade olmasına karşın canlı, hayat dolu ve güzel bir düzenleme mümkündür.

Nötr Renkler

Kimileri nötr denildiğinde ‘renksiz’ anlamına geldiğini düşünür ama işin aslı o kadar basit değildir. Bej, fildişi, boz kahverengi, siyah, gri ve beyaz nötr renklerden bazılarıdır ve renk içermiyor gibi görünürler. Yine de pek çok uygulamada bu renkler aslında başka bir rengin en açık tonlarından biri olabilir.

Renkleri eşleştirirken, seçtiğiniz nötr renk içindeki diğer rengi doğru tespit etmelisiniz. Örneğin bej pembenin, ten renginin ya da altın sarısının en açık tonu olabilir. Ya da beyaz renk fildişi, sarımsı, mavimsi ya da şeftaliye kayan bir tonda olabilir.

Mobilyalar

Sade bir dekorasyonda odada gereğinden fazla mobilya olmamalı ve olanlar da işlevsel olmalıdır. Ancak bu az sayıdaki mobilyanın tasarım ürünler olmaması ve farklı biçimleriyle dikkat çekmemeleri için hiçbir neden yok. Nötr renklerde ve az sayıdaki mobilyanızın ilginç çizgilere sahip olması, süslü ve renkli takımlar kadar dikkat çekici olabilir.

Aksesuarlar

Sade bir evde az aksesuar kullanılacağı ortada. Ancak bu hiç aksesuarınız olmayacak anlamına gelmez. Duvarınıza asacağınız bir sanat eseri, şık aydınlatma ürünleri, değerli bir vazo gibi az ama öz seçilmiş ve planlı bir şekilde, odanın boş kalan kısımlarına yerleştirilmiş aksesuarlar dekorasyonu özel kılacaktır.

Aynalar, ev bitkileri, bambu malzemeden eşyalar, sade bir dekorasyona sıcaklık ve ışık katacak ama sadeliği bozmayacak öğelerdir.

Döşeme, Perde, Halı

Döşeme konusu sade bir dekorasyonda daha çok öne çıkar. Odada dikkati dağıtacak çok fazla renk ya da aksesuar olmadığından, mobilya kumaşının ya da perdelerin dayanıklı ve kaliteli kumaşlar olması önem kazanır. Desen konusunda sade dekorasyon biraz tutucudur. Ancak kendinden desenli, dokulu, belli belirsiz deseni olan kumaşlar odaya şıklı katabilir.

Banner Content