2 Mayıs, 2024
Banner Top

Kalp Yüz

Kalp yüz şekline sahip olanlar şapka seçimi konusunda rahat olabilir. Sadece alnınızı vurgulayan şapka modellerinden uzak durmanız gerekiyor. Kalp yüz şekline sahipseniz alnınız geniş, çeneniz ise dardır. Dengeyi sağlayabilmek için güneş şapkaları gibi geniş siperli şapkalardan uzak durun. Bunun yerine daha dar şapkaları tercih edin. Örgü bereler de sizin için iyi bir tercihtir.

Yuvarlak Yüz

Yuvarlak yüz; kısa ve geniştir. Bu nedenle eğer yuvarlak bir yüze sahipseniz yüzünüze uzunluk kazandıracak tepesi yüksek şapka modellerini tercih etmelisiniz. Mesela kasket ve jokey şapkaları gibi.

Dikdörtgen Yüz

Dikdörtgen yüz uzundur. Uzun yüze sahip olanlar geniş siperli şapkaları tercih etmeli, yüzü olduğundan daha uzun gösterecek olan tepesi yüksek şapka modellerinden kaçınmalıdır. Ayrıca turban şapkalar tam size göre. Bu şapka modeli alnınızı kapatarak yüzünüzü daha kısa gösterebilir.

Oval Yüz

Eğer oval bir yüze sahipseniz kendinizi şanslı sayabilirsiniz. Neredeyse her şapka modeli size yakışır. Tek dikkat etmeniz gereken giydiklerinize uygun bir model seçmek.

Kare Yüz

Kare yüz; kısa ve çene kısmı geniştir. Şapka seçerken keskin hatlarınızı yumuşatacak modelleri tercih etmelisiniz. Bowler şapkalar gibi siperi yukarı kıvrık, keçe şapkaları seçebilirsiniz.

Banner Content