19 Mayıs, 2024
Göz Estetik Ameliyatları Neden Gereklidir ?

Göz kapakları vücudun en ince cildine sahip olmaları, çok hassas yapıları korumaları, sürekli hareket etmeleri  ve çevresel – genetik faktörlerden çok kolay etkilenmeleri nedeniyle özel bir öneme sahiptirler. Yaşlanma belirtileri yüzde ilk olarak göz çevresinde oluşan kırışıklıklar ve göz torbalarının oluşumu ile 30’lu yaşlarda başlar. Geçen zamanın etkisiyle göz kapaklarının gerginliği azalır, derin kısımlarındaki yağ dokularının dışarıya doğru yaptığı baskılarla sarkmalar ve torbalanmalar oluşur. Göz kapağı ameliyatları sadece estetik nedenlerle değil, doğuştan ya da sonradan oluşabilen göz kapağı sarkıklıkları, düşüklükleri ya da göz kapağı üzerinde bulunan cilt tümörleri nedeniyle de yapılabilir. Estetik göz kapağı ameliyatları bazı hastalarımızda yukarıda saydığımız nedenlerin yanı sıra azalan görme alanlarını arttırdığı, gözleri daha kolay açabilmeyi sağladığı ve bunun sonucunda kitap okuyabilmek gibi birçok önemli günlük aktivasyonu kolaylaştırdığı için fonksiyonel nedenlerle de planlanabilir.

 

Yaşlanma Nedeniyle Göz Kapakları Nasıl Etkilenir?

Gözlerin üzerine sarkan, ağırlık yapan cilt ve yağ dokuları görüş alanınızı daraltabilir ve bunu yenebilmek için istemsiz şekilde yaptığınız kaş kaldırma neticesinde alnınızda paralel kırışıklıklar oluşabilir. Akşamları oluşan baş ağrıları ve gözlerinizin üzerine sarkan cilt nedeniyle görme keskinliğinizin azalması yaşlanan göz çevresinin diğer fonksiyonel sonuçlarıdır. Bunların yanı sıra yaşlanan göz çevresinde oluşan kırışıklıkların ve sarkmaların yüzde neden olduğu yorgun, kızgın, uykulu görünüm nedeniyle  sadece estetik sebeplerle de göz kapağı ameliyatları planlanabilir.

Estetik Göz Kapağı Ameliyatlarının Amaçları Nelerdir ?

Göz kapağı estetiği ile sarkmış üst göz kapakları kaldırılabilir, göz üstünde ve altında şişkinlik yapan torbalar alınabilir, böylece göz etrafına gençleşmiş, dinçleşmiş bir görünüm kazandırılabilir. Bu ameliyat ile hastaların daha keskin ve etkileyici bakışlara sahip olmaları sağlanır. Hastaların ortak şikayetleri olan yorgun, kızgın ya da uykulu görünümleri göz kapağı estetiği ile düzeltilir.